MagánÜgy - Viteled a Sikeredért

Olvasd el! Levelező Szeminárium - Önképző

2. Szerencse?

2020. április 17. 14:56 - mayahirek

frissítés: 2020.04.17.


EZ+SYSTEM©  alkalmazható megoldások az adminisztrációban

Olvasd El Levelező Szeminárium!

MagánÜgy-Viteled a Sikeredért

2. rész

Mi a boldogság és a szerencse?


Ha sikeres akarsz lenni és boldog, az nem egy várakozás, vagy vágyakozás valami után, hanem nagyon is cselekvő magatartás. Aktivitás a vágyott eredmény felé. Ez öröm és boldogság.



Mi fog történni, ha valaki csak várja a kínálkozó alkalmat? Lesi, hogy jön-e már? Várja a szerencsét. Kétesélyes. Kétséges. Vagy bejön, vagy nem jön be.

De mi is az a szerencse? Képzeld el, hogy a szerencse nem más, mint a felkészültség és az alkalom találkozása. Ez csak egyfajta megfogalmazás, nekem nagyon tetszik. És neked?



Hidd el, az ember csak olyan nehézségekkel találkozik, amikkel meg tud birkózni. Néha ezt elfelejtjük.


Amikor olyanokat mondok, hogy "hidd el" azt sosem kell magadra venned. Ez amolyan szófordulat nálam.


Mert szabadságodban áll azt hinni, amit csak akarsz.


Folytatom. Tehát valahol ott tartottam, hogy az ember csakis olyan nehézségeket kap, amikkel képes megbirkózni. Ott vannak neked is a képességeid. Rendelkezel vele. És fogadok, ezt érzed is ott belül.



Képzeld csak ezek a Zagyvarébusziak miket csinálnak!??

Félnek! Szeretnek félni és állandóan félnek valamitől.

Mindegy mitől.

Például attól, hogy nem fog sikerülni nekik, amit el szeretnének érni.



Nem fog sikerülni majd a vizsgájuk, nem sikerül majd a szereplésük, nem sikerül jó munkát végezniük, nem sikerül a randevújuk.



Félnek attól, hogy ők nem tudnak eléggé vagy elég jól valamit.



Ja, és azzal szórakoznak, hogy riogatják egymást is a félelmetes dolgokkal.



És képzeld sikerül nekik elérni, hogy ne sikerüljön!



Jó mi?

Nálunk ilyen nincs! Véletlenül sincs! Ugye?



Hol vagy? Hol akarsz lenni?


Ahhoz, hogy sikeres legyél elsősorban tudnod kell magadról, hogy melyik oldalon állsz. Ezt nagyon stabilan kell magadról tudod, mert ha kicsit is meginogsz a saját magadba vetett hitedben, az önbizalmad megrendül vagy köddé foszlik. A jó oldalon állsz vagy a rossz oldalon állsz?



Ebben biztosnak lenni nagyon egyszerű dolog. A jó oldalon vagy, ha tudod biztosan, hogy jó szándék vezérel téged és tudod azt magadról, hogy szeretsz mások örömének örülni. Együtt tudsz örülni a sikeres emberekkel, szereted magad körül a mosolygó arcokat.



Azt szereted, ha nem szenvednek körülötted és azt szereted, ha az emberi méltóságot megadják, és te is megadod másoknak a tiszteletet. Egyszerűen azért mert az élet maga tiszteletre méltó dolog. Még akkor is ide tartozol, ha néha rosszalkodol. Ezt tudd magadról.



Az élet gyönyörű! Bármi nehézség is súlyosbítja olykor. Tudod magadról, hogy ha elesel felállsz letörölöd a port és tovább haladsz. Bármi történjék megoldod. Ha hibáztál, úgyis helyrehozod. Felfedezed a hibát és kijavítod. Ha más fedezi fel a hibázást elmondja neked a tényeket, megnézed mi volt az, és kijavítod, rendbe hozod.

Hibáztál?


Szerinted mi lenne az a hibázás vagy hiba, ami jóvátehetetlen? Van olyan egyáltalán? Te elkövetnéd azt a hibát? Van olyan körülötted, aki elkövetett ilyen hibát? A kérdés csak az, hogy helyrehozta-e vagy nem. Ha helyrehozta, akkor megtette azt amit kellett. Tiszteletet érdemel.



És Te mit tettél azért, hogy sikerüljön neki helyrehoznia? Megszidtad, lekiabáltad a fejét, sértődősködtél, vagy segítettél neki?



Képzeld el, Zagyvarébuszban ezt úgy csinálják, hogy amikor valaki élés - vagyis az élet gyakorlása - közben hibát csinál megbüntetik.


Ott a kicsinyekért rettenetesen és nagyon aggódnak. Például azért nehogy összepiszkolja a ruháját vagy a kezét. Nehogy leessen a mászókáról meg ilyenek. Megszidják csúnyákat mondanak neki - saját önmagáról - és megbüntetik, hogy többé ne csináljon ilyen-olyan szörnyűségeket.



Azt mondják neki rossz voltál, nem szeretlek! Meg ilyeneket. Már korán megtanítják neki, hogy az élet veszélyes. Aztán amikor iskolás lesz, rossz jegyeket adnak neki, ha nem tud valamit. Állítólag azért járatják iskolába, hogy ott megtanítsák őket a tudásra az élethez.



Akkor ugyan ki a nem sikeres? Miért csak a tanuló kap rossz jegyet?


Szóval így alakították ki mesterségesen a félelmet. Amit annyira szeretnek átélni, hogy ilyesmikről játékfilmeket csinálnak. Aztán csoportosan borzonganak, amikor nézik. Jó, mi?

 

Sikerpontok


                                                                            - totma -
Folytatjuk>>

Végezd el az alábbi feladatokat és küldd el e-mailen!
Pármondatos válaszokat adj!


Szerinted mi a boldogság?

Miket szeretnél magad számára elérni a közeljövőben?

Írj példákat olyan esetre, amikor láttad, hogy valaki hibázott és Te segítettél neki kijavítani!

 

 

3 komment
Címkék: 2. szerencse?
süti beállítások módosítása